Strumenti personali

Il magazine sull'alimentazione

Sezioni

Skip to content. | Skip to navigation

Tu sei qui: Home / Eventi / Master Course Traditional and Typical Italian Breads

Master Course Traditional and Typical Italian Breads

It isn't either show cooking (cooking show) or workshop. It's a training, pratical and technical course about the art of traditional and typical italian breads and pizza by a scientific point of view
Quando dal 12/06/2018 alle 08:30
al 15/06/2018 alle 18:00
Persona di riferimento
Recapito telefonico per contatti +39 3428488483
Aggiungi l'evento al calendario vCal
iCal

Evento Corso Master Lauri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Everyone talks on typical and tradition italian breads and pizza, but are you really sure to have  full acquintance of their artigianal working processes? Do you have real expertise to make typical italian breads and pizza? Now, this is White Art, or better, THE ART? This course isn't for homemade working process bread but for beginners or master bakers or who wants to Know this art by a scientific point of view.

No introduction needed to profile Dott.ssa Simona Lauri www.slauri.it , italian senior master baker covered by praise for her works. Four books are currently sold all over the world.  Italian typical and traditional breads, classic or peel or on tray pizza, as well as leavened baked doughs have no secret for her (panettoni doughdove dough for Easter etc.). She keeps 3 generation’s white art heritage, to perform with any kind of dough making. 

Simona Lauri projected and signed this unique training courses for beginners, master bakers and pizzamakers To provide you with scientific background and techniques. 4 days of get in deep whole vision of the working phases in scientific detailes (biga, poolish, indirect, direct method, starch gelatinization, high idratations, pizza classica ecc. Any training is certified according to ISO 29990:2011 and ISO 9001:2015.

 For subscription and details: contact Dott.ssa ELLA, ella@whyjustfood. +393428488483. In Italian, French, Spanish, English, 

Accedi


Hai dimenticato la tua password?
Nuovo utente?

www.slauri.it

prova 1
prova 1
prova 1
« gennaio 2020 »
month-1
lu ma me gi ve sa do
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
prova 1
prova 1
prova 1
Due terre, un'impronta indelebile
Mi chiamo Maria Teresa, sono nata in Sicilia e all’età di due anni la mia famiglia è emigrata a Torino in cerca di lavoro, città nella quale sono cresciuta e dove tutt’ora vivo. Queste due terre hanno lasciato in me un’impronta indelebile: solare, espansiva e creativa ma anche riservata, rigorosa e ... Continua a leggere
Dov'è il circo?
Con la Legge 30 aprile 1985, n. 163 era istituito il Fondo Unico Spettacolo per finanziare gli artisti che si esibiscono dal vivo in particolare nuovi talenti, con una carriera promettente ma non agli esordi: la valutazione del livello artistico è quantitativa e non qualitativa poiché valgono e sono ... Continua a leggere
Passeggiando sulla Nevski Prospekt, all’incrocio con la Malaya Sadovaya, ci si imbatte nella vetrina, di un imponente costrutto di chiaro stile Art Nouveau. Nelle vetrine, ariose del piano terra, abitano buffi figuri, caricature plastiche di cuochi e maggiordomi di corte, tra salsicce e dolcetti. E’ ... Continua a leggere